الشيماء انور
عدد المساهمات : 501 نقاط : 44142 تاريخ التسجيل : 02/03/2013
| موضوع: طريقة عمل الرز بالخضار والجبن على طريقة قناة فتافيت الخميس مارس 07, 2013 7:46 pm | |
|
المقادير :
كيلو رز-4 بصل متوسط الحجم- 1ثمرة فلفل اخضر مقطع صغير-مكعب مرقة دجاج ماجى –ملح وفلفل اسود-بهارات التاكو المكسيكى –بازلاء وجزر –سمن او زيت –جبن موتزريلا –بشاميال او صلصة بيضا
الطريقة :
نقطع حلقات البصل اولاونحمرة فى الزيت وبعدين نضع الفللفل مقطع قطع صغيرة ثم نضع البسلة والجزر بعد منكون سلقناهم ونضعها معالبصل والفلفل ونضع بهارات التاتكو والملح والفلفل ثم نقلبهم بعد كدة نسلق الرز ونضع مكعب الماجى فى ماء السلق ونتركة ينضج ع نار هادئة ثم نضع نصف الار فى طاجن والخضار ونصف مقدار البشاميل وشوية جبنة وبعدين نضع النصف الاخر زى مبنعمل المكرونة بالبشاميل كدة ونرش الجبنة ع الوش وممكن نضرب بيضة مع معلقة فلفل اسود ونحطها عالوش برضة ونحطها فى الفرن حوالى ربع او ثلث ساعة وممكن نقدم جمبها بطاطس محمرة .
ودى بقى طريقة عمل بهارات التاتكو للى مش عارفها:
مقادير متساوية من الدقيق-بابريكا-فلفل احمر بودرة –بودرة ثوم-كمونزعتر وملح وضعف الكمية بودرة بصل وربع المقدار سكر وممكن نضيف ثماق حسب الرغبة خلطي جميع المقادير معا جيدا في اناء وضعيه في برطمان محكم الاغلاق بالهنا والشفا .
| |
|