همسه حياه
عدد المساهمات : 63 نقاط : 42809 تاريخ التسجيل : 05/03/2013
| موضوع: طريقه عمل الغريبه سهوله االتحضير الخميس أغسطس 08, 2013 5:44 pm | |
|
- [b style="padding: 5px 0px; margin: 0px; font-weight: bold; font-style: normal; font-variant: normal; font-size: 13px; font-family: Tahoma; color: rgb(92, 119, 37); text-align: right; float: right; width: 768px; border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: dotted; border-bottom-color: rgb(220, 214, 175); line-height: 15px;"][b style="float: right; width: 120px;"]ا[/b]لمقادير:كوبزبدة او سمن1/2 كوبسكر بودرة2 كوبدقيق1/8ملعقة صغيرةبكربونات صودا1/2ملعقة صغيرةماء وردمقداربندق وفستق ولوز[/b]
- [b style="padding: 5px 0px; margin: 0px; font-weight: bold; font-style: normal; font-variant: normal; font-size: 13px; font-family: Tahoma; color: rgb(92, 119, 37); text-align: right; float: right; width: 768px; border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: dotted; border-bottom-color: rgb(220, 214, 175); line-height: 15px;"]التحضير:1- تخفق الزبدة جيداً حتى تصير كالقشدة ويبيض لونها.
2- يضاف السكر البودرة ويستمر في الخفق. 3- يخلط الدقيق وبكربونات الصودا وماء الورد أو الڤانليا. 4- يضاف الدقيق تدريجياً إلى خليط الزبدة حتى يتكون عجين لين وناعم. 5- تشكل على هيئة كرات صغيرة وترص في صينية على مسافات متباعدة حتى لا تلتصق عند الخبز. 6- توضع المكسرات في وسط كل كرة بالضغط الخفيف عليها.[/b]
- [b style="padding: 5px 0px; margin: 0px; font-weight: bold; font-style: normal; font-variant: normal; font-size: 13px; font-family: Tahoma; color: rgb(92, 119, 37); text-align: right; float: right; width: 768px; border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: dotted; border-bottom-color: rgb(220, 214, 175); line-height: 15px;"]الطبخ:- تخبز في فرن هادئ درجة حرارته 300 درجة فهرنهيت لمدة 15 - 20دقيقة، ويجب عدم تغير لونها.
- تترك لتبرد تماما، ثم ترص في طبق التقديم.[/b]
- [b style="padding: 5px 0px; margin: 0px; font-weight: bold; font-style: normal; font-variant: normal; font-size: 13px; font-family: Tahoma; color: rgb(92, 119, 37); text-align: right; float: right; width: 768px; border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: dotted; border-bottom-color: rgb(220, 214, 175); line-height: 15px;"]ملاحظات:يمكن اضافة صفار بيضة بعد دعك السمن بالسكر وقبل اضافة الدقيق.
الغريبة من الحلويات المشهورة في عيد الفطر لدى المصريين.[/b]
| |
|
yara
عدد المساهمات : 252 نقاط : 41484 تاريخ التسجيل : 13/08/2013
| موضوع: رد: طريقه عمل الغريبه سهوله االتحضير الثلاثاء أغسطس 13, 2013 8:30 pm | |
| تسلم ايديكي ياقمر كمان جايباه لنا الترجمه | |
|
سهر الليل
عدد المساهمات : 250 نقاط : 41480 تاريخ التسجيل : 13/08/2013
| موضوع: رد: طريقه عمل الغريبه سهوله االتحضير الثلاثاء أغسطس 13, 2013 8:58 pm | |
| تسلم ايدك بس ملحوظة ياقمر الموضوع محتاج تعديل
| |
|
ام فارس
عدد المساهمات : 415 نقاط : 41810 تاريخ التسجيل : 13/08/2013
| موضوع: رد: طريقه عمل الغريبه سهوله االتحضير الثلاثاء أغسطس 13, 2013 9:57 pm | |
| كمان جايبة الغريبة لا بجد انا كنت ماله ادور على طريقة سهلة اسهلمن كدا ما لقيت مشكورة حبيبتى على مجهودك | |
|